28.10.14

JELLY FOR HALLOWEEN


jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

What do you think a jelly with a spider? Well, my son loved it ;)
If you want to try to make it here is the recipe:
For 1 liter of water you need:
2 apples
250g raspberries
100g brown sugar
9-12 (depending on manufacturer) gelatin sheets
For spiders:
blackberries (spider body)
black licorice jelly beans (paws)
 We cook raspberries and apples in 1 liter of water for 20 minutes. Then, we strain the sauce, so we only have the liquid. I covered the strainer with a piece of fine cotton cloth and so, sauce is more transparent.
Add the sugar and stir. Then, undo the gelatin in the liquid.
Let it cool. Meanwhile, with scissors we cut thin strips of  black licorice jelly to make the legs of the spider. Cut also berries, making the bodies.
With half of the sauce we have in the pot, fill the cups halfway! And just keep them in the fridge. When the sauce becomes gelatin, move carefully, our spiders to each glass.
With the other half of the sauce that remains in the pot, fill the cups to the top. And again to the refrigerator.
Soon the gelatin will be ready to eat​​.


Qué os parece una gelatina con una araña? Pues a mi hijo le encantó ;)
Si os apetece probar a hacerla aquí tenéis la receta:
Para 1 litro de agua necesitamos:
2 manzanas
250 g de frambuesas
100 g de azúcar moreno
9-12 (depende del fabricante) hojas de gelatina
Para las arañas:
moras (cuerpo de araña)
gominolas negras de regaliz (patitas)
 Cocinamos las frambuesas y  las manzanas en 1 litro de agua unos 20 minutos. Después colamos la compota, así solo nos queda el liquido. Yo cubrí el colador con un trozo de tela de algodón muy fino, así la compota queda más transparente.
Añadimos el azúcar y removemos. Después deshacemos la gelatina dentro del líquido. Dejamos enfriar.
Mientrastanto, con unas tijeritas cortamos  finas tiras de gominola para las patas de la araña. También cortamos las moras, haciendo cuerpos de arañitas.
Con la mitad de la compota que tenemos en la olla, llenamos los vasitos solo hasta la mitad! Y los guardamos en la nevera. Cuando la compota se transforma en gelatina, transportamos, con mucho cuidado, nuestras arañitas a cada vaso.
Con la otra mitad de la compota que nos queda en la olla, llenamos los vasitos hasta arriba. Y otra vez a la nevera.
En poco tiempo la gelatina estará hecha.


Как вам желатин с пауком? Моему сыну очень понравилось ;)
Ели вам тоже захочется попробовать его сделать - вот рецепт:
На 1 литр воды нам необходимо:
2 яблока
250 гр. малины
100 гр. темного сахара
9-12 (в зависимости от производителя) пластинок желатина
Для паучков:
ежевика (для тельца паука)
желатиновые черные длинные "конфетки" из солодки (я к сожалению не знаю как именно они называются по-русски), это для лапок.
 Провариваем яблоки с малиной в 1-ом литре воды около 20 мин. Затем процеживаем получившийся компот, чтоб только осталась жидкость. Я процеживала через тоненькую хлопковую ткань.
Потом добавляем сахар и перемешиваем до полного растворения. И растворяем там же желатин. Оставляем остывать.
Пока наш компот остывает, режем конфетки на длинные тоненькие полосочки. Так же вырезаем из ежевики тельца пауков.
Затем половину остывшего компота разливаем в стаканчики, только до половины! И ставим в холодильник. Когда желатин затвердеет, переносим, очень осторожно, наших паучков внутрь каждого стаканчика.
И оставшимся компотом заполняем стаканчики до верха. И опять в холодильник.
Через некоторое время желатин готов.

jelly / halloween / Anna Tykhonova © cazadora de inspiración






Anna Tykhonova © cazadora de inspiración

10 comentarios:

Blogging tips